در ادامه آموزش های مقدماتی طراحی سیاه قلم ,به تمرین احجام مکعبی شکل می پردازیم. در طراحی , احجام مکعب و یا مستطیل شکل کاربرد های زیادی دارند. برای یادگیری کامل این احجام , نیاز هست که ساعتها روی اسکیس و سایه پردازی مکعب کار کنید. شما می توانید از قوطی کبریت یا هر گونه جعبه و اشیای مکعب یا مستطیل که در دسترس دارید برای انجام این تمرین استفاده کنید, با ما در Artily.ir همراه باشید.
اشیای مکعب خود را به صورت تک و یا چند تایی ترکیب بندی کنید و توسط چراغ مطالعه , نور را از یک جهت به آن بتابانید , وقتی سایه ها به واسطه تابش نور در پشت احجام مکعب شما شکل گرفتند شروع به طراحی کنید. به اندازه و طول سایه ها دقت کنید, شما باید بتوانید سایه ها را عینا روی کاغذ طراحی کنید.
ابتدا شروع به اسکیس کنید و با استفاده از خطوط زیاد و با فشار ملایم بر مداد HB , طرح اولیه مدل مکعب خود و همچنین مکان و اندازه سایه افتان را رسم کنید. و برای سایه پردازی مکعب آماده شوید.
به سایه های ایجاد شده توسط نور, در گوشه های حجم مکعب دقت کنید, این سایه ها را با استفاده از هاشور و خط پر رنگ به کم رنگ , از لبه ها به سمت داخل مکعب ایجاد کنید. سایه افتان را نیز با هاشور کار کنید , توجه داشته باشید که دور ترین نقطه سایه افتان از مدل مکعب, دارای رنگ روشن تری نسبت به نزدیک ترین نقطه سایه افتان به مدل مکعب (چسبیده به زیر مکعب) است. به این نکات توجه داشته باشید تا کار شما زیبا و واقعی به نظر برسد.
در مدلی که من برای مثال طراحی کرده ام, جهت نور از سمت چپ می باشد و سایه افتان را در طرف راست مدل مکعب تشکیل داده است, به قسمت روشن پشت مکعب (ضلع سمت راست در تصویر بالا) توجه کنید, این همان نور بازتاب یا رفلکس است که از انعکاس نور از سطح زمین پشت مدل مکعب حاصل می شود, نور بازتاب را نیز در طراحی در نظر بگیرید. در ادامه آموزش طراحی حجم مکعب در سیاه قلم از Artily.ir , مطابق با تصویر بالا شروع به ایجاد پس زمینه برای طراحی خود کنید . تمرین طراحی حجم مکعب یا مستطیل را بارها و بار ها تمرین کنید, مکعب ها را در حالت های مختلف قرار داده و تمرین کنید, اسکیس و سایه پردازی کنید , موفق باشید.
عالیه ممنونم از این مطلب خوبتون